Farkaspagony Ifjúsági és Sport Egyesület

 

Az Egyesület neve: Farkaspagony Ifjúsági és Sport Egyesület

Az Egyesület rövidített neve: Farkaspagony ISE, FISE

Alapítási éve: 2006.

Működése kiterjed Veszprém megye egész területére.

Kiadásait tagdíjakból, valamint természetes- és jogi személyek adományaiból fedezi.

 

AZ EGYESÜLET CÉLJAI ÉS FELADATAI

Az Egyesület célja: a helyi kulturális élet fellendítése, kultúrcsoportok működésének elősegítése, sporttevékenységet folytató természetes személyek sporttevékenységének elősegítése, a helyi környezet értékeinek megóvása, az ifjúság ismereteinek bővítése, képességeinek fejlesztése.

A Farkaspagony Ifjúsági Közhasznú Egyesület 2006. májusában alakult 10 taggal. Egyesületünk célja az ifjúság érdekképviselete, a sport, a  kulturális tevékenység, az egészségmegőrzés, az oktatás, a természet- és környezetvédelem. Főszervezőként rendszeresen részt veszünk Hárskút község rendezvényeinek megszervezésében, az ifjúságnak szervezett programok lebonyolításában. Ilyen például az évente megrendezésre kerülő  falunap. Természetbarátként fontos számunkra, hogy összhangban éljünk a természettel és óvjuk környezetünket. Minden évben szemétszedést szervezünk a település lakosainak segítségével. A természeti, illetve épített kulturális látványosságokban szerencsére gazdag a környékünk, így folyamatosan találunk új programlehetőségeket. Szinte minden évben fotópályázatot hirdetünk, mely során a három legjobb fotóst díjazzuk. Kerékpárosaink minden évben több, országos szintű hegyikerékpár-versenyen is részt vesznek.

Feladataink közé tartozik Hárskút község honlapjának rendszeres szerkesztése, fejlesztése.

2010-ben megnyitottuk közösségi konditermünket, ami mozgáslehetőséget biztosít a falu lakossága, főként az ifjúság számára.

Több alkalommal szervezünk csapatokat településünk természeti értékeinek, egyes elhanyagolt területek tisztán tartására. Ezeket a munkákat egyesületünk tagjai és a falu lakossága társadalmi munkában hajtja végre. Az érintett területek (Esztergáli - forrás és környéke, Gyertyánkúti forráskutak) gondozását mi végezzük el a fűnyírástól kezdve, a bozót irtása, a terület rendezése, szemétszedésen át, a fa- és fém felületek mázolásáig. 

      

Más településeken aktív ifjúsági egyesületekkel történő egyeztetések során a pozitív tapasztalatokat, módszereket mindig is átvettük, megpróbáltuk lehetőségeinkhez mérve beépíteni programunkba.

Egyesületünk több kiíráson nyújtott már be sikeres pályázatot. Ilyenek pl. a falunapi rendezvényre vagy az Esztergáli - forrás területén elhelyezett használati térelemek kialakítására beadott pályázataink, de nyertünk már működéshez szükséges alapvető eszközök beszerzésére kiírt pályázatokon is. A pályázatokat önerőből, saját magunk állítjuk össze. Próbáljuk a falu igényeit figyelembe véve a legtöbbet kihozni a megpályázható lehetőségekből.

Folyamatos együttműködést ápolunk településünk önkormányzatával és a helyi civil szervezetekkel.

Egyesületünk 2015-től Farkaspagony Ifjúsági és Sport Egyesület néven folytatja tovább tevékenységét.

            

Szívesen részt vennél Egyesületünk munkájában?

Tennél valamit településünkért, hogy az vonzóbb legyen mindenki számára?

Támogass minket önkéntes munkáddal, mert segíteni és egy jó ügyért közösen dolgozni mindig jó érzés!

Csatlakozz hozzánk tagként, vagy keress minket elérhetőségeinken, ha Hárskút települést szívügyednek érzed!

                       

Elérhetőségek:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket a Facebook-on: https://www.facebook.com/farkaspagony.egyesulet

Telefon:

Kauker Gergely - Elnök +36/30/552-4282