A FISE haszonjármű beszerzése

 

Nagy örömmel értesítjük településünk lakosságát arról, hogy a már több, mint 15 éves egyesületünk sikerrel pályázott a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében, 2020. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című programban, és a támogatáson elnyert 990.000.- Ft összegből egy quad-ot vásárolt.

Az elmúlt évek rendezvényeinek lebonyolítása során, tagjaink saját tulajdonú autóit, valamint az önkormányzat járművét használtuk. A szervezői munkánkat kívánjuk támogatni ezzel a praktikus munka-quaddal. Hárskút területi adottságai és a rendezvényeink helyszínei is szükségessé teszik ezt a járművet. A külső helyszíneken szervezett eseményeink településünk külterületén, autóval nehezebben megközelíthető helyen zajlanak, amit még az időjárás is befolyásol. Pl. az Esztergáli forrást és környékét évente több alkalommal látogatjuk, karbantartási munkálatokat, kirándulásokat, különböző ügyességi- és sporteseményeket szervezünk a helyszínen a résztvevőkkel és az önkéntes segítőkkel közösen. Évente több alkalommal összeszedjük az illegálisan lerakott, vagy elszórt hulladékot a település területén, a környező utak mentén, a mezőn és az erdőben.

A jármű használata felgyorsítja az egyes helyszínek, csoportok elérését legyen szó étel, ital, eszköz, segédanyag szállításáról. A csörlővel rendelkező quad-dal nagyobb tárgyakat is mozgathatunk, és az összeszedett hulladékot is könnyedén el tudjuk szállítani a nehezen megközelíthető helyekről. A járműhöz egy utánfutó beszerzését is tervezzük a jövőben, hogy még jobban ki tudjuk használni a benne rejlő lehetőségeket.

Bízunk benne, hogy a jármű használata elősegíti a fenntartható programok kidolgozását, vagy akár más formalizált civil szervezetek megalakulását is.

 

Ezúton köszönjük meg a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. pályázati támogatását.

 

Farkaspagony ISE

2021.11.06.