Tisztelt Lakosság!

 

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó legfontosabb intézkedésekről az alábbi tájékoztatást adom. (Felhívom a figyelmet arra, hogy a 484/2020. (XI.10.) számú Kormányrendelet sokkal részletesebben, bővebben, több területre ad rendelkezéseket. Az itt olvashatók azok, amelyek általánosak, a lakosság többségét érintik.)

 

  1. Este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe. Kivétel: egészségkárosodás, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, életvédelmi céllal, munkavégzés céljából, munkavégzés helyére és vissza a lakóhelyre közlekedés céljából, a sportról szóló törvény szerint versenyszerű sportoló edzésen, sportrendezvényen való részvétele, ehhez szükséges közlekedése. Felhívom a figyelmet, hogy a kijárási tilalom időintervallumában okirattal szükséges igazolni a munkába járást! Kérjék a munkáltatótól.

 

Kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely, tartózkodási hely vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el.

 

  1. Tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni. Rendezvény: zeneszolgáltatást nyújtó esemény, kulturális esemény, sportesemény, magánrendezvény, karácsonyi vásár. Vallási közösségek szertartása nem minősül rendezvénynek.

 

  1. Temetésen a jelenlévők száma nem haladhatja meg az 50 főt.

 

  1. A házasságkötésnél kizárólag a szertartás vezetője, illetve anyakönyvvezető, a házasulók, házasulók tanúi, házasulók szülei, nagyszülei, házasulók testvére és gyermekei lehetnek jelen.

 

  1. Tilos az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából eseményt, rendezvényt tartani. Tilos a könyvtár, a közösségi színterek, integrált kulturális intézmények, közművelődési intézménynek a látogatása, e helyszíneken tartózkodás.

 

  1. Maszkviselés: A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével kötelező maszkot viselni: üzletben, ahol ügyfélfogadás zajlik (pl. hivatal, posta), tömegközlekedési eszköz, olyan helyiség, ahol tömegközlekedési eszközre várakoznak, egészségügyi intézményben, szociális intézményben, vendéglátó üzletben a munkavégzés során és vendégként.

 

Márkó, 2020. november 10.

 

 

                                               Tisztelettel:

                                                                                   dr. Láng Zsanett

                                                                                         jegyző