Tisztelt Lakosság!

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának ajánlása alapján a következőkről tájékoztatjuk önöket.

A védőnőnek a szakma szabályainak figyelembevételével rendelkezésre kell állnia. A munkavégzés lehetőleg csak a védőnői tanácsadóban történjen. Törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálására.

A családlátogatások esedékessége esetén, előzetes telefonos egyeztetés történik, melynek során a védőnő eldönti, szükséges, illetve halaszthatatlan-e a család otthonában az azonnali látogatás. Ha a családban légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás, nehézlégzés) mutató egyén van, vagy tudomása van arról, hogy két héten belül fertőzött területről érkezett haza a környezetében családtag, barát, szomszéd, akivel érintkezett, akkor a személyes találkozás kerülendő. Családlátogatás csak a legszükségesebb esetben (újszülött, illetve a védőnő által szükségesnek ítélt helyzetben) történik. Szűrővizsgálatok esedékessége során is mód van a digitális eszközök használatára.

Mivel a tanácsadás során kerülni kell a sok ember egyszerre, egy helyen történő megjelenését, kiemelten fontos az előzetes időpont egyeztetés! Kérjük a gondozottakat a megbeszélt időpontok pontos betartására!

A szülői kérdőívet, a gyermek állapotát telefonon keresztül kérdezi ki a védőnő, illetve a szülői kérdőív e-mailben is visszaküldhető.

A várandós gondozás során a szükséges tanácsadás megtörténik, a további kapcsolattartásra digitális eszközök használata javasolt.

Előzzük meg a vírus további terjedésének lehetőségét, amennyire lehetséges!

Tisztelettel:

             Hartmann Antal                                                            Jungné Kaibás Ágota

                polgármester                                                                           védőnő

                         s. k.                                                                                   s.k.