Környezetvédelmi munkálataink a Föld Napja alkalmából

 

2022. április 23-án, a Föld Napja alkalmából, Hárskút Község Önkormányzatával közösen megszerveztük az utak melletti szemétszedő akciót. Ezzel párhuzamosan a Hárskút Fejlődéséért Közalapítvánnyal közösen, karbantartási munkálatokat végeztünk az Esztergáli forrásnál.

A szemétszedő akcióban 29 zsáknyi szemetet szedtünk össze 16 önkéntes résztvevő segítségével. Az akció során munkára fogtuk a nemrég beszerzett járművünket is, mely nagyon jó szolgálatot tesz az összegyűjtött szemét elszállítása során.

Az Esztergáli forrásnál elkezdtük elbontani az elkorhadt stéget, terveink szerint hamarosan megújítva adhatjuk vissza a kirándulók nagy örömére. Kis tereprendezés után karbantartási munkálatokat végeztünk, mely során a padok, asztalok, esőbeálló és híd, valamint a szemeteskukák csiszolása, csavarozással való megerősítése, javítása és festése valósult meg. A tevékenységünk hatékonyságát a NEA pályázat során nemrég megvásárolt, akkumulátoros kéziszerszámok biztosították. (szúrófűrész, sarokcsiszoló, csavarozógép, fűkasza)

Köszönjük minden résztvevőnek (25 fő), aki eljött és velünk együtt dolgozott!

Köszönettel tartozunk továbbá az Alapítványnak, az Önkormányzatnak és minden önkéntes segítőnek (41 fő), aki részt vett a munkálatokban.

 

 

A program lebonyolításához szükséges eszközök beszerzését és a megvalósítást Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

 

2022. április 30.

Kauker Gergely

elnök

Farkaspagony ISE